maandag 5 januari 2009

Nieuwe auto 's

Aan de twee standaard bij de starterkit geleverde auto 's had ik natuurlijk niet genoeg. Als eerste heb ik twee JGTC auto 's van Scalextric besteld bij de firma Huider in Heerhugowaard. Dit is zo 'n beetje de enige zaak in de kop van Noord Holland die nog wel eens een auto op voorraad heeft maar de auto 's zijn daar wel erg duur.

De eerste was de TAKATA DOME HONDA NSX


De tweede was de ESSO ULTRAFLO TOYOTA SUPRABeide zijn schitterend gedetailleerd uitgevoerd. Het rijden ermee was een hele gewaarwording want beide waren in mijn ogen bloedsnel. Ik heb wel bij allebij de magneet naar de voorste positie gebracht om het kleef-, en het plotseling uitbreken effect wat te verminderen. Uitbreken valt nu goed te corrigeren.
Er zijn niet alleen goede dingen te melden, zwakke punten van beide auto 's zijn de geleider en de aansluitingen van de bedrading op de geleider.
De geleider van de Toyota is al vervangen omdat beide nokken die moeten voorkomen dat de geleider helemaal doordraait afgebroken waren.
Bij de Honda is al een aantal malen de draad bij de geleider gebroken. Ik heb inmiddels in Putten (jawel ook ik heb de weg naar Klaas gevonden) siliconen draad aangeschaft zodat binnekort de Honda opnieuw bedraad gaat worden.

5 opmerkingen:

 1. Mooie auto's.
  Jammer dat de draden dan weer tegenvallen.
  Inderdaad een goede oplossing met de siliconen draad.
  Probeer ook eens een beetje lood in de auto te doen, hierdoor krijgt de auto een betere wegligging.
  gewoon uitproberen met dubbelzijdig plakband dan kan je het er zo weer uithalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach, wie kent Klaas niet kan je beter zeggen ;-) Die bedrading is een bekend probleem. HenkG van TwentTrack heeft ook al menig Scalextric moeten voorzien van nieuwe bedrading sinds de nieuwe disk-schoentjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb precies het zelfde setje wagens ook en herken je problemen. Leuke wagens om mee te rijden, maar eerst even met de soldeerbout alle Scalextric bedrading loshalen en vervangen voor beter spul.

  Gr,

  FF

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het zijn voor de auto's met het "chipvakje" die dit probleem kennen.
  Maar eh... probeer het ook eens helemaal zonder magneet. En als je fan van de Japanse GT, probeer dan de Ninco's eens. Da's andere koek. Iets minder fraai gedetailleerd, maar een stuk sneller.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Al veel reakties die ik kan onderschrijven. Vooral het rijden zonder magneet zou je eens moeten proberen met een beetje lood. echt realistisch driften!!
  Succes.

  BeantwoordenVerwijderen