woensdag 13 januari 2010

MRRC regelaar deel 2

Vandaag het inwendige van de regelaar. De regelaar heeft een rem contact en een volgas contact ook is de spanning van de trekker veer regelbaar. Dit laatste is te doen zonder dat de regelaar open hoeft,. met een imbussleutel van 1,5mm het boutje los draaien. Hierna kan de schuif naar boven (slapper) of naar beneden (strakker) bewogen worden. Boutje wel weer vast draaien als je denkt klaar te zijn.
De loper wordt met een klein veertje tegen de weerstand aangedrukt zodat je altijd goed contact maakt.

Het ombouwen van de trekker:Eerst dient alles bij punt 1 losgemaakt te worden. Te beginnen bij de zelfborgende moer daarna aan de andere kant van de printplaat het boutje volledig losdraaien.
Hierna moet het aluminium busje waarin de bout gedraaid wordt voorzichtig uitgetikt worden waarna de twee messing busjes (1 aan elke kant) met een kleine schroevendraaier uitgewipt kunnen worden.De trekker is nu los van de printplaat en nu kan de grote veer welke de spanning van de trekker regelt losgehaakt worden daarna kan alles bij punt 2 losgemaakt worden.
Dit gaat door de kruiskopschroef los te draaien. PAS OP want het veertje kan nu los komen en het is niet erg groot maar wel belangrijk.

Dit zijn alle onderdeeltjes die bij punt 1 los komen:
Montage van de tweevingerige trekker gebeurd in omgekeerde volgorde. En uiteindelijk ziet het er dan zo uit:
Volgende keer mijn mening over het rijden met deze regelaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten