donderdag 18 december 2014

Na ongeveer anderhalf jaar heb ik Opzoldering weer opgebouwd. De tafel waar de baan op lag is in die tussen tijd gebruikt als werf om twee modelschepen te bouwen en ik moet zeggen dat ik zelf weinig animo had om te rijden.
Maar het begon toch weer te kriebelen en mijn jongste zoon begon ook al te vragen wanneer we weer een keer gingen racen dus heb ik het hele spul maar weer neergelegd.
Alles goed schoongemaakt, alle elektronische contacten ingespoten met contactspray en alles werkte behalve mijn tijdmeting. Dus eerst maar eens gekeken of mijn infrarood leds in de tijdmeetbrug werkten. Er bleek een draadje los te zitten dus dit weer vastgesoldeert maar hoe kun je nu zien of infrarood leds werken.
En dan is internet toch wel erg handig want meet een digitaal fototoestel kun je zien of de leds het doen. Toen gecontroleerd of mijn fotodiodes werkten, multimeter op 2 Megaohm over de twee poten aangesloten en daarna met een lamp erop schijnen en dan moet je de weerstandswaarde zien veranderen. en ja hoor die werkten ook.

Het enige wat toen nog anders was, was de PC dien aan het geheel hing. Ik had een wat jongere PC aan de baan gehangen die op XP home draaide. Dus de oude PC er maar weer aangehangen (gooi nooit iets weg voordat je zeker weet dat het nieuwe werkt) en toen bleek de tijdmeting wel te werken.
Deze PC draait op XP profesional en dat zal dan wil het verschil zijn.

Er gaat dus weer geraced worden op Opzoldering en misschien krijg ik er wel weer zoveel lol in dat ik nog een andere baan ga bouwen want de baan heet dan wel Opzoldering maar ik heb toch echt geen zolder meer dus dat wordt dan weer een uitdaging

2 opmerkingen:

 1. Goedzo, hopelijk krijg je de zin in het racen weer terug.
  gr. Slotracer65

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi,
  Leuk dat je weer racet. Ik zet je weer tussen de blogs op mijn blog.
  groet
  JW

  BeantwoordenVerwijderen