zaterdag 27 maart 2010

Slipstroken

Vanaf het begin vond ik de slipstroken van Scalextric niet mooi en dat was voornamelijk vanwege de kleur.
Ik denk dat die kleur zand moest voorstellen maar waarom dat er dan ook nog vangrail bijgeleverd werden ontging mij helemaal, vangrail staan naast de baan en er hoort geen stuk zand tussen te zitten.



Dus ik heb alle slipstrokken eerst in de grondverf gezet en daarna in de kleur zijdematzwart. Het ziet er nu, naar mijn mening  een stuk realistischer uit.


vrijdag 19 maart 2010

De eerste tijden zijn er

De eerste ronden zijn weer gereden op de verlengde Opzoldering en de tijden vallen me niet tegen,









Met de Hydro Porsche heb ik wel gereden maar dat is tot nu toe de enige magneetloze auto en dat is dan ook goed te merken in de tijd; 6.985

Ik ben wel van plan om de Ninco naar SCX aanpassingstukken  te gaan schuren zodat ze wat gladder worden, want als je over deze twee baanstukken heen rijd lijkt het wel of er een rem in de auto's zit, de auto's vertragen er veel als ze daar overheen rijden.

zondag 7 maart 2010

Er val weer wat te melden

Ja heus er is weer gesleuteld aan Opzoldering. In mijn bericht van woensdag 7 januar1 2009 maakte ik melding van het feit dat ik wat twee Fleischmann baandelen aan twee Ninco naar SCX verloopstukken had gekoppeld. Ik heb ondertussen de oude Fleischmann baan verkocht aan een liefhebber maar deze twee gekoppelde stukken en een recht baanstuk van Fleischmann heb ik nu aangesloten op Opzoldering. De lengte van Opzoldering is nu 13,49 meter geworden.

Zo ziet de baan er nu uit, het stuk wat ik er tussen gezet heb is net zo lang als 4 lange rechten en een kwart rechte van Scalextric de tekening is dus gemaakt met alleen Scalextric baanstukken . Het nieuwe stuk baan zit in het langste rechte deel en dat is eigenlijk wel lastig want door de andere baanstructuur versnellen de auto's niet zo als op het Scalextric deel, komen ze weer op het Scalextric deel van de baan dan versnellen ze weer zodat je op tijd moet remmen voor de bocht. Ik denk dat de Slotit auto's nu een voorsprong gaan nemen op alle anderen want hun topsnelheid ligt aanmerkelijk hoger dan de Scalextric en SCX auto's.
We gaan het zien, binnenkort zijn er weer races op Opzoldering en de tijden zullen het bewijs worden.


woensdag 3 maart 2010

Weinig te melden

Er valt momenteel weinig te melden want er wordt weinig geraced ook vanwege de nogal onaangename temperaturen van de afgelopen tijd. En ik ben te druk geweest met één van mijn andere hobby's namelijk het maken van een MOD voor het computerspel GTR2. Maar de MOD is klaar en gepubliceerd en de temperaturen gaan weer in stijgende lijn dus binnenkort komen er weer berichten van Opzoldering