vrijdag 23 oktober 2009

Alweer een baanrecord


Dat de McLaren F1 van Slotit snel was wist ik maar wat ik vandaag meegemaakt heb heeft me echt verbaasd. Hij ging zo snel rond dat het moeilijk werd om de auto te volgen.

Gevolg een baanrecord meteen tijd van 4,016 seconden. Fabelachtig snel is deze auto.

donderdag 22 oktober 2009

McLaren F1

De McLaren F1 is na een aantal dagen intensief spuiten schilderen en plakken klaar en dit is hem dan geworden:





Ik moet wel toegeven dat het bewerken van een 1/32 model toch wel iets anders is als de 1/24 modellen die ik normaal maak. Het is allemaal wel erg klein. Maar met het resultaat ben ik wel tevreden. Morgen gaat hij waarschijnlijk voor het eerst een test rondje maken op OPZOLDERING en dan zullen we eens zien of het ronderecord weer in gevaar komt.

dinsdag 20 oktober 2009

Baanrecord


Blijkbaar heb ik mijn nieuwe Nissan 350 Z goed in laten lopen want bij mijn eerste race over 50 ronden verbrak deze het ronderecord met maar liefst 0,241 Sec.
De nieuwe snelste tijd is nu 4,326 Sec.

vrijdag 16 oktober 2009

Twee berichten op één dag

Nog een berichtje,

Heb vandaag ook nog een ontwerp gemaakt voor de McLaren F1 kit van Slotit, hier wat foto,s
(Het ontwerp is gemaakt in het programma The Gimp met een template van de McLaren voor het race programma Rfactor)

Rijden met de Nissan 350Z

Gisteren voor het eerst met de laatst in Putten aangeschafte Nissan van Scalextric gereden. Heb hem eerst rustig in laten lopen en langzaam de spanning verhoogt, daarna mocht hij de baan op. Deze auto is echt vergelijkbaar met de Takata Honda welke het baanrecord in bezit heeft. De Nissan kwam tot op een honderste seconde van het baan record uit.
Ik moet er wel bij zeggen dat de achterbanden meteen vervangen zijn door de ook in Putten aangeschafte Slotit siliconen banden. Die banden maken echt indruk op een Scalextric circuit

maandag 12 oktober 2009

Terug

Vandaag ben ik teruggekeerd van een korte vakantie op de Veluwe en ik kon het niet laten om in Putten langs te gaan. Ten eerste moest ik bandjes hebben want de siliconen bandjes van Slotit doen het op mijn baan fantastisch. Dus alle auto's krijgen siliconen schoeisel.
Ten tweede wilde ik mijn groep JGTC auto's uitbreiden met een Nissan.
En dit is hem dus geworden:


Ik heb weer voor een Scalextric auto gekozen omdat ik de afwerking van deze auto's buitengewoon goed vindt en omdat ze het op een thuisbaan goed doen.
Als experiment heb ik ook nog een Mclaren White kit van Slotit gekocht en hoe die er uit gaat sinds volgt wel in mijn volgende berichten.

vrijdag 2 oktober 2009

Honda NSX wint Opzoldering GT kampioenschap


De Honda NSX is de grote winnaar van het Opzoldering JGTC kampioenschap geworden met een voorsprong van zowat 1 Min en 40 sec. op de nummer 2 de Toyota Supra. Als laatste is de Dodge Viper Nr 92 geeindigd.
Het verschil zit hem voornamelijk in de stabiliteit. De Honda is een eitje om mee te rijden, je kunt eigenlijk niks fout doen. De Toyota heeft meer last van overstuur en wil soms met de voorkant uit het slot springen en de Dodge heeft gewoon de zwakkere motor.

Hier de uitslagen in tabel vorm: